תשלום מעמ

תשלום מעמ בתור עסק – המדריך השלם למתחילים

בתור עוסק מורשה שכבר אינו פטור – אתם למעשה מחויבים גם עבור תשלום מעמ. אז איך תשלום מעמ מתנהל בפועל, מה עושים במקרה של חוב ומה הפתרון הטוב ביותר עבור מצבים בהם התשלומים מצטברים אך העסק נתקל בקשיים תזרימיים? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם לאורך המאמר הבא שאתם עומדים לקרוא.

תשלום מעמ - קצת רקע

מע"מ הוא למעשה מס המוטל על כל קניה המתבצעת בתוך שטחי מדינת ישראל, מלבד אילת כמובן. בכל קנייה שאתם מבצעים, בין אם מדובר ברכישת נעליים או חיתולים בסופר – תוכלו לראות בחשבונית שורה עם כותרת מע"מ, בגובה של 18% נכון לכתיבת שורות אלה.

ראשי התיבות משמע מס ערך מוסף. כאשר אתם הופכים להיות עוסקים מורשים, אתם חייבים גם בביצוע תשלום מעמ – כלומר, עליכם לדווח על כל עסקה שאתם מבצעים וכמובן גם לגבות עליה מע"מ, ואת אותו מע"מ אתם אמורים להעביר לרשות המיסים.

הסיבות לחובות מע"מ

הרבה בעלי עסקים שהפכו למורשים לא תמיד ידעו מה לעשות כאשר הם אמורים לבצע תשלום מעמ, בטח לא כאשר נצבר חוב. ראשית, יש לציין כי חוב מע"מ לרשות המיסים יכול לנבוע ממספר סיבות:

  • שימוש בכספי המע"מ – קיימים הרבה מאוד מקרים (בייחוד אצל עוסקים מורשים חדשים יחסית), בהם בעל העסק השתמש בכספי המע"מ אותם היה אמור להעביר לרשות המיסים להוצאות שוטפות אחרות של העסק.
  • הצטברות תשלומים – כמו תשלום מס הכנסה, גם כאן קיימים לא מעט מקרים בהם העוסק פשוט שכח לשלם לאורך זמן, וכשזה קורה מצטבר חוב ואיתו באה ריבית במידה ולא דואגים לסגור את החוב במועד הנכון, כמובן רצוי כמה שיותר מהר.
  • קושי תזרימי – יש עסקים שיודעים היטב שהם צריכים להעביר את כספי המע"מ שהם גובים לרשות המיסים, אך הם נתקלים בקושי תזרימי מהותי, ולכן הם למעשה זקוקים לכספי המע"מ על מנת "להשאיר את הראש מעל המים" או לחילופין, קשה להם מאוד לארגן כספים על מנת לבצע תשלום מעמ לרשות המיסים.

אז איך מתמודדים עם מצבים כאלו?

ובכן, קיימים היום מספר פתרונות מימון לעסקים שיוכלו לאפשר לכם לבצע תשלום מעמ על מנת שתוכלו לסגור את החוב שלכם.

למעשה, קיימות חברות פיננסים שזה בדיוק מה שהן עושות – הן מציעות הלוואות לעסקים עבור סגירת חובות מע"מ או חובות אחרים מול רשות המיסים בתנאים אטרקטיביים בתמורה לריבית.

לכן, אם נקלעתם לקושי תזרימי ומצטברים לכם חובות מע"מ – הדבר החכם ביותר שתוכלו לעשות הוא ליצור קשר עם אחת מהחברות המובילות בתחום ולקבל הלוואה שתאפשר לכם לשמור על תזרים חיובי.

כך תבחרו חברה אמינה

  • רישוי ואמינות מעל הכל – לפני שאתם לוקחים הלוואה, הדבר החשוב ביותר הוא כמובן לוודא כי מדובר בחברה מפוקחת ע"י רשות שוק ההון. מימון אינו עניין של מה בכך, ולכן תמיד חשוב לוודא מול מי אתם עומדים.
  • השוו את תנאי ההלוואה – בדרך כלל, כשלוקחים הלוואה לעסקים קטנים עבור תשלום מעמ נהוג להסתכל בעיקר על הריבית. אולם, אנו ממליצים לכם להתייחס גם לתנאי ההלוואה עצמם, כך שתוכלו לוודא כי הם הוגנים מבחינתכם ומשתלמים לכם. חשוב לבדוק קנסות יציאה מוקדמת, גמישות פריסת תשלומי ההלוואה ועוד. יש לא מעט מקרים בהם הלוואה עם ריבית מעט גבוהה יותר עשויה להיות בחירה עדיפה בכל זאת, בגלל שהתנאים שלה הרבה יותר נוחים.
  • חברה שמתמחה בעסקים קטנים – בתור עסק קטן, הדבר החשוב ביותר הוא למצוא חברה שמתמחה בפתרונות פיננסיים עבור עסקים מהסוג שלכם. חברה כזו תבין את האתגרים התזרימיים איתם אתם מתמודדים, ותדע כיצד להציע לכם בהתאם פתרונות והלוואות שיוכלו לאפשר לכם לנשום לרווחה.

בשורה התחתונה

בתור עוסקים מורשים, אתם חייבים גם לבצע תשלום מעמ לרשות המיסים. במידה ונצבר לכם חוב מעמ אך אתם מתמודדים מול תשלומים רבים ומתקשים מאוד לנהל תזרים חיובי – אל דאגה, גם לכך יש פתרון.

חברת ביזי פיננסים נחשבת לאחת מחברות ההלוואה המובילות בישראל, והיא מציעה מגוון רחב של פתרונות מתקדמים לעסקים קטנים בדיוק עבור המקרים האלו. אצל ביזי פיננסים תוכלו למצוא אשראי לעסקים עם מסגרת גדולה ותנאים אטרקטיביים – משלמים רק על מה שמושכים, והסכום שאתם מושכים זמין אצלכם 24/7, מכל מקום ולכל מטרה!

אז אם גם אתם צריכים לבצע תשלום מעמ ואתם זקוקים להלוואה שתקל עליכם – ביזי פיננסים הם הכתובת שלכם.

שאלות ותשובות

האם האשראי של ביזי הוא חוץ בנקאי? 

בהחלט. קו האשראי אשר חברת ביזי פיננסים מציעה לעסקים קטנים הוא אשראי חוץ בנקאי לכל דבר ועניין. זהו יתרון משמעותי, מכיוון שקו האשראי אינו תופס את המסגרת בבנק כלל. לצד זאת, אצל ביזי תוכלו לקבל את הכסף שאתם צריכים במהירות, בלי בירוקרטיות מיותרות ובאופן כמעט מיידי – מושלם על מנת לסגור חובות בגין תשלום מעמ מאוחר מול רשות המיסים.

איך מחשבים את תשלום המע"מ? 

את המע"מ אתם גובים מהלקוחות בגין כל עסקה, לפי השיעור הנוכחי (18% נכון לכתיבת שורות אלה). בתור עוסקים מורשים, אתם אמורים לדווח מדי חודשיים (במקרים מסוימים גם תלוי בחודש, תלוי בהחלטת רשות המיסים בהתאם לאופי פעילות העסק שלכם וההכנסות שלכם) על כמות המע"מ שגביתם מלקוחות. יש לציין כי מסך סכום המע"מ אתם צריכים לקזז את מע"מ התשומות שלכם – המע"מ אותו שילמתם על הוצאות העסק השוטפות כמו תשלום לספקים ושירותים, רכישת ציוד וכיוצא בכך. במילים אחרות – אתם אמורים לגבות בכל עסקה 18% מע"מ מהלקוח, ומסכום המע"מ שהצטבר לקזז את הוצאות המע"מ תשומות שלכם, וזה מה שאתם אמורים להעביר לרשות המיסים אחת לחודש או חודשיים עבור תשלום מעמ שבוצע כהלכה.

האם המאמר היה מועיל?

תלחץ על הכוכבים כדי לדרג

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות מדרגים: 1

אין דירוגים למאמר זה, תהיה הראשון לדרג מאמר זה

קטגוריות:
עוד פוסטים שיכולים לעניין אותך:
שיתוף: