בנקאות פתוחה: העתיד כבר כאן - ב bizi החיים קלים יותר - בקליק!

אנחנו שמחים לשתף ש bizi הינה אחת מהחברות הראשונות בישראל לקבל רשיון לבנקאות פתוחה מרשות שוק ההון, ביטוח וחסכון. זו הבעת אמון מצד הרגולטור, שמאפשר לנו להתחבר ישירות למערכת הבנקאית.

בנקאות פתוחה

מה זה בנקאות פתוחה?

בנקאות פתוחה מאפשרת לעסקים לשתף באופן מאובטח במידע הפיננסי שלהם עם חברות שקבלו אישור לשימוש בבנקאות פתוחה. עד היום, הכח (הידע) היה מרוכז בידי הבנקים בלבד, השיתוף הנ"ל מאפשר לאותם עסקים לקבל הצעות למוצרים שמתאימים להם באופן מדויק.

הבנקים מחוייבים כיום לאפשר לעסקים להעביר את המידע הרלבנטי עליהם לחברות חוץ בנקאיות ובכך, מאפשרות לאותם עסקים לקבל הצעות אשראי טובות ומדויקות יותר לעסק שלהם, מהר יותר ובהרבה הרבה הרבה פחות מאמץ מצד בעל העסק. 

יתרונות הבנקאות הפתוחה

העברת מידע אוטומטית

פשוט וקל לקבל אשראי

חיבור מאובטח עפ"י פרוטוקול מוגדר ובפיקוח בנק ישראל

הכי מאובטח
שיש

נתונים ומידע - הם הבסיס 

התאמת מוצרים מיטבית

איך זה עובד?

לקראת סוף תהליך הרישום (שאורך כ 10 דקות לכל היותר), נבקש לקבל מידע על העסק.

בשלב זה תתבקש לאשר לנו לקבל את המידע על העסק באמצעות בנקאות פתוחה:

אישור

הגדרת המידע ופרק הזמן בו תאשר לקבל את המידע באמצעות בנקאות פתוחה

מעבר לאתר או אפליקציית הבנק

תועבר.י אוטומטית לאתר/אפליקציית הבנק, אחרי הזדהות (יוזר וסיסמה) תועבר.י ישירות לדף הרלבנטי ותקליק.י שאת.ה מאשר.ת העברת המידע ל bizi.

חזרה ל bizi

מרגע שתקליק.י אישור באתר הבנק תועבר.י אוטומטית ל bizi לסיום תהליך הרישום.

הרשמה לבנקאות פתוחה

מי יכול להירשם לבנקאות פתוחה?*

עוסק מורשה/חברה בע"מ

קיימת בבנק הרשאה להעברת מידע לצד ג'

שאלות נפוצות

שאלות נפוצות

בשנים האחרונות אימץ האיחוד האירופי כחוק תקן (שידוע גם כ״תקן ברלין״) שנועד להסדיר שיטה בטוחה להעברה סלקטיבית של מידע פיננסי ממקורות מידע – בנקים, חברות אשראי ועוד גופים בעתיד – לבין פינטקים אחרים – חברות שנותנות שירותים פיננסיים ואין להן גישה עצמאית לכלל הנתונים הדרושים לכך. כתוצאה מכך צצו מאות חברות של שירותים פיננסיות – השוואת מחירים של משכנתאות, קופות גמל, אפליקציות של ניהול תקציב אישי ועסקי ועוד, שהצעידו את כל השוק הפיננסי מהקיפאון שבו הוא היה במשך עשרות שנים, כשהבנקים החזיקו במידע של הלקוחות שלהם ומנעו מגורמים נוספים להיעזר בו לטובת הלקוחות.

ממשלת ישראל זיהתה פער דומה גם בישראל והחליטה לחוקק חוק, חוק שירות מידע פיננסי התשפ״ב-2021, שיחייב את המוסדות הפיננסיים הותיקים לפתוח את הדלת גם לחברות נוספות. התקן שנבחר כתקן מחייב בישראל הוא אותו תקן אירופי שנמצא כבר בשטח

במרבית מדינות אירופה – NextGen PSD2 עם מספר התאמות לשוק הישראלי.

החוק נכנס לתוקף בתאריך 14/6/2023. ונקבע בו שהגורם המפקח על פעולת הבנקים וחברות האשראי בתחום הבנקאות הפתוחה

הוא המפקח על הבנקים בבנק ישראל. הגורם שנקבע כמפקח ונותן הרישיונות לחברות אשר מעוניינות לתת שירותי מידע פיננסיים הוא רשות ניירות ערך.



חוק שירותי מידע פיננסי הניח שני הדגשים החשובים:

  1. הסדרת נושא אבטחת המידע והפרטיות – החוק דואג ששיתוף המידע יהיה רק בין גופים מפוקחים ושהמידע נשמר בסטנדרטים הגבוהים ביותר.

  2. שימוש מינימלי במידע – שנותני השירות יקבלו רק את מה שהם זקוקים לו על מנת לתת את השירות ותוך מתן כל ההסברים הדרושים ללקוח להבנת השירות והטעם לקבלת המידע.

כך, דאג המחוקק כי בפועל, זו תהיה שיטת העברת המידע הבטוחה ביותר עבור הלקוחות שכן היא נעשית ללא מגע יד אדם, בפרוטוקולים המאובטחים והמתקדמים ביותר, והכל נבדק ומפוקח ע"י בנק ישראל.​

לקראת סוף תהליך הרישום (שאורך כ 10 דקות לכל היותר), נבקש לקבל מידע על העסק.

בשלב זה תתבקש לאשר לנו לקבל את המידע על העסק באמצעות בנקאות פתוחה: תמלא איזה מידע אתה מוכן לשתף, לכמה זמן, תעבור אוטומטית לאתר או לאפליקציית הבנק שם אחרי הזדהות תועבר אוטומטית לדף הרלבנטי לאשר להם להעביר ל bizi מידע ותוחזר אוטומטית לסיום תהליך הרישום ב bizi. 

השירות לא עולה כסף!

עם bizi, כמו שאין דמי הקמה, אין קנסות פירעון מוקדם או עמלות מיותרות, כך גם בנוגע למידע – מדובר במידע שלך, הלקוח, אתה הבעלים שלו ואנחנו משתמשים בו כדי לתת לך שירות טוב יותר. 

אנחנו מבינים שבתהליך נבקש ממך מידע אישי שחשוב לך לשמור עליו. לכן אנחנו משתמשים באמצעי אבטחה כפי שהוגדרו ע"י מומחי סייבר שמלווים את פעילותנו וע"י רשות שוק ההון ומומחי סייבר מטעמה שבדקו ואשרו את כלל אמצעי אבטחת מידע שאנחנו נוקטים; כל זאת, כדי להגן על המידע שיימסר על ידך.
אנחנו לא מעבירים מידע לצד שלישי, אנחנו מאמינים שהמידע הוא שלך בלבד, מסרת לנו אותו כדי שנשתמש בו לצרכי העמדת קו האשראי ולשם כך בלבד משמש המידע.